נהג מלווה

הכל אודות נהג מלווה

 

נהג מלווה

 

בעבר, מי שהיה מסיים את לימודי הנהיגה ועובר בהצלחה את המבחן המעשי של משרד הרישוי הידוע בכינוי "טסט", היה יכול לעלות על הרכב ולנסוע בבטחה. בסוף שנות התשעים החליט משרד התחבורה להוסיף תקנה חדשה אל חוק קבלת רישיון הנהיגה. התקנה חייבה נהיגה עם נהג מלווה במשך שלושה חודשים למי שסיים את לימודי הנהיגה. כל זה היה נכון עד יולי 2013 בו וועדת השרים אישרה כי מהיום יונהג בישראל שיטת רישיון מדורג, שיטת הרישיון המדורג קובעת כי ניתן להתחיל ללמוד נהיגה בגיל 16.5 ,כאשר בגיל 16.9 יהיה ניתן לגשת לטסט ולקבל (במידה ועוברים את הטסט בהצלחה) דבר הנקרא 'היתר נהיגה' היתר הנהיגה אינו רישיון נהיגה אלא היתר המאפשר לנהג החדש לנהוג תחת תנאים מגבילים. התנאים הם: שלושה חודשים ליווי מלא בשעות היום ובשעות הלילה ע"י 'נהג מלווה'  ושלושה חודשים נוספים ליווי לילה כאשר בשעות הבוקר הנהג חופשי לנהוג לבד. שעות הלילה מוגדרים משעה 21:00 עד שעה 6:00 בבוקר ,לאחר חצי שנה יש לגשת עם המלווה למשרד הרישוי ,שם המלווה מאשר כי הוא ביצע לך את תקופת הליווי זאת אומרת לפחות 50 שעות כפי שקבע המחוקק במסגרת הזמן של החצי שנה. עם חתימת המלווה ,פקידת הרישוי רשאית להוציא את הרשיון הקבוע!

למה בכלל צריך נהג מלווה ואיפה זה התחיל?

בסוף שנות התשעים היה ניכר כי מרבית תאונות הדרכים אלו הן תאונות המעורבים בהם נהגים צעירים. הרעיון של נהג מלווה החל בכלל בארצות הברית, שם בני נוער לומדים את לימודי הנהיגה יחד עם הוריהם ונוסעים איתם עד אשר הם עוברים את המבחן המעשי ומקבלים רישיון נהיגה.

כאן בישראל המצב היה קצת שונה. לא כל מי שקיבל רישיון נהיגה היה מסתייע בנהג ותיק. זאת הסיבה שבגללה כמות הטעויות הקריטיות על הכביש הלכו וגדלו וכך גם כמות תאונות הדרכים בהם היו מעורבים נהגים חדשים. בסוף שנות התשעים החליט משרד התחבורה להנהיג רפורמה המחייבת את כל מי שהוציא רישיון לדרגה ב' (רכב) או משאית (למי שלא היה לו לפני כן רשיון בכלל) לנהוג עם נהג מלווה במשך שלושה חודשים לכל הפחות מיום קבלת רישיון הנהיגה.

מי הוא אותו נהג מלווה?

נהג מלווה הוא נהג בן עשרים וארבע שמחזיק ברישיון בתוקף הינה לפחות חמש שנים, או נהג בן שלושים המחזיק ברישיון בתוקף נהיגה לפחות שלוש שנים, או מורה לנהיגה בעל ותק של חמש שנים בנהיגה.

איך נהיגה עם נהג מלווה מתבצעת?

הנהג המלווה מחויב לשבת לצד הנהג החדש ברכב. להיות כשיר ומודע לנעשה סביבו (מלווה שיכור מוגדר כמלווה שמסכן את הנהגים ולפיכך אינו מוגדר בחוק כמלווה) התקנות החדשות של משרד התחבורה מחייבות נסיעה עם נהג מלווה במשך שישה חודשים הראשונים מיום קבלת היתר הנהיגה. (3 חודשים כל היום ו- 3 חודשים רק בלילה).

איך נהג מלווה תורם לשיפור הרגלי הנהיגה של הנהג החדש?

1. הקניית הרגלי נהיגה נכונים: לימודי נהיגה אלו הם לימודים חשובים ונחוצים, אך בחיים האמתיים יש ניואנסים קטנים שלא לומדים אותם במהלך לימודי נהיגה. נהיגה עם נהג מלווה תסגל לנהג החדש הרגלי נהיגה נכונים שישמרו עליו ועל הנוסעים ברכב שלו במהלך הנהיגה.
2. הגדלת הביטחון: אחת הבעיות המרכזיות של נהגים חדשים היא חוסר בביטחון על הכביש. חוסר בביטחון עלול לגרום ללחץ מיותר ובעיקר לטעויות קריטיות שעלולות להיגרם כתוצאה מהלחץ הזה. תפקידו של נהג מלווה היא להוריד את מפלס הלחץ ולהזכיר לנהג החדש את חוקי התעבורה או את אופן הנהיגה במידה והוא לא זוכר. אין ספק כי בכך תורם נהג מלווה להפחתת התאונות בהן מעורב נהג חדש.

שירות חדש בבית ספר "טוב" – נהג מלווה בתשלום! כיצד זה עובד ?

בתקופה בא ההורים עסוקים חוזרים מהעבודה מאוחר לא מן הנמנע שמס' שעות הליווי שיבצע הילד הנהג החדש יקטן למינימום נהיגה ואף למצב בו התלמיד כמעט ולא ינהג כל תקופת המלווה , מצב זה הינו מצב מסוכן ואף חמור מהסיבה הבאה :
אחד מהדברים החשובים ביותר בנהיגה זהו הניסיון על הכביש , על אחת כמה וכמה נהג חדש שלוקח הפסקה גדולה מדי בנהיגה מגיע למצב של נסיגה ברמת הנהיגה שלו ולפיכך הוא נהייה נהג מסוכן יותר לעצמו ולסביבתו. הנהג החדש זקוק לשעות הנהיגה האלו עם הנהג מלווה על מנת לחזק את מה שלמד בשיעורי הנהיגה שלו ולתרגל הלכה למעשה את כל מה שלמד בשיעורים לקבל ולהוסיף לו ביטחון על הכביש והפעם כנהג עצמאי.

לפיכך לאור המצב בית ספרנו "טוב" השיק שירות חדש להורים שדואגים שבנם לא ינהג מספיק ויעלה לכביש אחרי תקופת המלווה כשהוא בקושי נהג תקופה ארוכה. השירות הוא נהג מלווה בתשלום! אנו בבית ספרנו מספקים נהגים מלווים בעלי ניסיון ומקצועיות בנהיגה אנשים שבאו מתחום התעבורה (כגון מורים לנהיגה) שיהוו תחליף להורים העסוקים או הורים שמעדיפים שאת הליווי את התקופה הקריטית לעיצוב נהיגתו של הילד יעביר נהג מלווה מקצועי שבא מהתחום ויעיר לו במקומות שבהם הוא מבין מבחינה מקצועית טוב יותר מאנשים שלא באו מהרקע המקצועי של תעבורה.

לאינפורמציה נוספת ו/או הזמנת נהג מלווה התקשר 09-7406620

שתף פוסט זה

מידע נוסף

הכשרת נהגי מוניות גדולות במרכז

הכשרת נהגי מוניות גדולות במרכז מעוניינים להיות נהגי מוניות? אינכם לבד – מדובר במקצוע מבוקש, שרלוונטי תמיד. הדרך שלכם לעבר מונית משלכם מתחילה בתוכנית הכשרה

כיצד מוציאים טופס ירוק ?

על מנת להוציא טופס ירוק או בשמו הרשמי רש"ל 18 יש לגשת לתחנות צילום ברחבי הארץ בהן ניתן להוציא את הטופס הירוק. רשימת המקומות מופיע

דילוג לתוכן